Rampa, koja je postavljena nakon više naših prijava, jer je prethodna polomljena, a nadležni je nisu popravljali godinama. Iako mi to nismo tražili, pored rampe je postavljena i kućica sa čuvarima, koji nisu imali nikakva ovlašćenja oko toga koga smeju da zaustave, a nisu držali ni rampu zaključanu, ili barem ne znamo da su imali ikakva ovlašćenja da to i rade. Iako plaćamo čuvare za koje ne znamo ni koja im je svrha, rampa je opet uništena...
Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Mateja Beljan | 07. 03. 2016

Rampa koja je postavljena na Savskom nasipu posvađala je šetače, bicikliste, vlasnike kuća na obali i kamiondžije.

Trenutno je na snazi “status kvo” jer rampa stoji podignuta pa put na nasipu slobodno koriste vlasnici vikendica i kuća uz obalu Save, ali i kamioni koji prevoze građevinski materijal.

Znakovi jasno pokazuju da je prolaz zabranjen.

– Savski nasip je vodni objekat za zaštitu od poplava. Trebalo bi proglasiti potpunu zabranu kretanja svih vozila koja ne pripadaju upravljaču dobra. Trenutno, povremenim neovlašćenim uklanjanjem ili uništenjem saobraćajnih znakova onemogućava se represivno delovanje policijskih službenika – kažu u MUP-u.

U pokušaju da spreče vozače da neovlašćeno voze Savskim nasipom, nadležni su naložili postavljanje rampe.

– JVP „Beogradvode“ postavilo je rampu na Savskom nasipu po nalogu Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada. Prolaz preko rampe i put duž nasipa mogu koristiti isključivo vozila JVP „Beogradvode“, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i VP „Galovica“. Neovlašćeno prelaženje preko nasipa prijavljuje se inspekciji (vodnoj ili komunalnoj) – kažu u „Beogradvodama“.

Kao što je „Blic“ pisao pre šest meseci, postavljanje rampe bilo je neophodno da bi se zaštitio nasip, ali i sprečila nelegalna gradnja vikendica.

A vlasnici kuća i splavova uveravaju da rampa nije rešenje.

M. N. kaže da u kući kraj Save živi, da mu je ta adresa upisana i u ličnu kartu. Ima struju, vodu, telefon. Sada se pita kako će da dođe do svoje kuće.

– Slažem se da treba da bude rampa, da ne idu kamioni, ali kola ne smetaju. Može da se nađe rešenje. Neka bude čuvar, ja plaćam zemljište i neka mi daju propusnicu – kazao je M. N.

“Automobili ugrožavaju pešake”

Boško Vlaisavljević iz Bloka 62 priželjkivao je da će rampa biti spuštena.

– Imam automobil, ali nikad nisam ovde prošao autom. Volim prirodu i pešačim do Ostružničkog mosta. Ovo je bila lepa pešačka zona i kola ugrožavaju pešake. Ako se legalizuju kuće, onda treba da se napravi i put, a najbolje bi bilo da se sagradi kej – kaže ovaj Beograđanin.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/zabranjen-saobracaj-na-savskom-nasipu-da-li-ova-rampa-znaci-kraj-za-vozila-vikendasa/jvj44ec


Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *