Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Ako dobije poverenje Beograđana, DJB će rešiti pitanje bespravnih objekata koji se ne mogu legalizovati, ukloniti sve bespravno podignute objekte na Savskom nasipu o trošku vlasnika i kazniti nadležne državne službenike koji su ovo dozvolili.

Savski nasip u Beogradu biće pokazna vežba kakvu će politiku DJB imati prema objektima koji se ne mogu legalizovati, ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji ukoliko dobijemo poverenje građana na narednim izborima.

Dosledno ćemo primenjivati odredbe zakona koje predviđaju krivičnu odgovornost i kazne za sve koji krše zakon, uključujući i predstavnike opštine Novi Beograd i građevinske inspektore koji su godinama tolerisali gradnju na nedozvoljenom mestu.

Podsećamo, Savski nasip je retka oaza prirode koja je nekad služila za šetnju, odmor i rekreaciju i zajedno sa svojim pošumljenim pojasom štitila ceo Novi Beograd od poplava.

Neodgovornim ponašanjem pojedinaca, gradske i novobeogradske vlasti, prema bedemu i nasipu, naročito u poslednjih desetak godina, Novi Beograd izlaže se riziku od eventualnih poplava.

Splavovi, vikendice, pa čak i kuće izgrađene na Savskom nasipu, sve bez dozvole, ozbiljno ugrožavaju stabilnost, jer se šuma, koja je prirodna zaštita bedemu, krči da bi se oslobodile parcele za gradnju. Na ovom prostoru nalazi se i šesnaest reni bunara iz kojih se vodom snadbeva ceo Beograd. S obzirom da vlasnici ilegalnih objekata na tom prostoru ostavljaju smeće, šut i ispuštaju fekalne vode iz svojih vikendica, ozbiljno je ugroženo vodosnabdevanje svih Beograđana.

Dosta je bilo ima konkretan plan za Beograd. Otvorićemo istinsku javnu debatu o urbanističkom planu za ceo Beograd, sprovesti javni konkurs za urbanističko rešenje za Savski amfiteatar, Luku Beograd i levu stranu Dunava.

http://dostajebilo.rs/politika-djb-za-savski-nasip-porusicemo-sve-nelegalne-objekte/


Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *