Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Savski nasip, Blok 45, Novi Beograd

15.9.2017.

 

Pasulj pojeden, ljudi uzimali i repete 🙂
Pogledali su film i odslušali šta smo imali da im kažemo za ovaj put.
Dece je bilo svuda, roditelji su im poneli lopte, šatore, frizbije…crtali smo po nasipu, prvi put smo dobili donacije na terenu.

Borimo se protiv nelegalnog nasipanja zemje/šuta u korito reke Save, koje se vrši radi nelegalnog zidanja vikendica, tako se smanjuje kapacitet korita da primi velike vode i opasnost od poplava se povećava.

Borimo se protiv nelegalne seče šume, šume koja štiti nasip od talasa kod velikih voda! Šuma se seče da bi se na njenom mestu zidale vikendice.

Borimo se protiv nelegalne gradnje u koritu reke, gde se nalaze reni bunari(iz kojih se snabdevamo vodom za piće) i nasip koji štiti NBG i Bežaniju. Želimo obalu za sve, da se šetamo,pecamo,plivamo i uživamo u istoj, a ne da je otmu i onda to otimanje legalizuju.

Želimo da nadležni obeleže pešačko/biciklističku stazu po kruni nasipa od kraja Bloka 45 do Ostružničkog mosta, a ne da se ceo Novi Beograd šeta na samo 2km istog tog nasipa, jer nadležni ne znaju/ne žele da poštuju javni interes!

Borimo se protiv nadležnih koji ne poštuju zakon niti štite javni interes, već pokušavaju da legalizuju kriminal!

Zadovoljni smo kako smo organizovali akciju sa kuvanjem pasulja 🙂 , ne izgleda možda komplikovano napraviti ovakav događaj, ali verujete nije ni tako lako sve to organizovati. Smišljamo sledeću akciju, nadamo se da će u organizacije naše sledeće akcije učestvovati i novi ljudi, i da će naredne akcije tada biti još bolje. 🙂

Hvala svima na pomoći i podršci, zajedno se borimo za javni interes, protiv nadležnih koji ne poštuju zakon niti vode računa o interesu građana, koliko možemo i znamo.
Vidimo se uskoro na Savskom nasipu!
MI NE ODUSTAJEMO!

 


Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *