петак, 01. мај 2015.

Dok se u Bloku 45 otvaranjem policijske stanice , duplirao broj policijskih službenika,koji po rečima građana bloka uglavnom bezpotrebno zaustavljaju,skidaju i pretresaju decu i ljude u sred bela dana , iza bloka cveta KRIMINAL!


I pored peticija , apelovanja mnogih medija da se stane na put ilegalnoj izgradnji ,od toga nema ništa. U prethodnih nekoliko nedelja niklo je mnogo novih vikendica ,a veći deo šume je isečen.O ilegalnoj seči šume i izgradnji najbolje govori ovaj snimak sa google earth-a. 
Razlike su ogromne , a danas gotovo da ima za 20% više vikendica ,a  preko 30% šumskog područja je nestalo u odnosu na 2014. godinu.


Seča šume , ilegalna gradnja i naružavanje okoline nisu jedini problem.
Gledano sa strane stručnjaka , bez ovih šumskih područja u slučaju ponovnih  poplava, razmera kao majskih 2014. godine ,  ovom delu Novog Beograda preti velika opasnost .

Takođe u JKP Beogradski vodovod i kanalizacija napominju da ovi objekti direktno ugrožavaju reni bunare Beogradskog vodovoda,ali problem je što su svi oni izgrađeni u zoni neposredne zaštite i Beogradski vodovod ništa ne može da uradi . I u Elektrodistribuciji ističu da vlasnici nelegalno izgrađenih objekata na levoj obali Save ne dobijaju struju preko tog preduzeća. 

Stanje je sve gore , a nadležni ne reaguju , svako se ograđuje i ćuti.
Više puta je i rušen znak koji zabranjuje svaku vožnju kamiona i automobila na potezu od šljunkare do Ostružničkog mosta. 
Naravno ni to nije sprečilo bahate vlasnike kuća . 


Pravilni rezovi testere na deblima koja plivaju su jasan znak da se radi o seči šume , da nisu srušena za vreme majskih poplava .

Nedavno je i Marka Žvaka odradila reportažu iza Bloka 45 na temu sečenja šume , gde se najbolje vidi današnje stanje na nasipu iza bloka 


A evo i fotografija koje prikazuju trenutno stanje na nasipu 

Kliknite za prikaz

 

 

Fotografije nam je poslao Oliver Ilić , dok su neke preuzete sa stranice Savski nasip koja se takođe bavi ovim problemom i gde možete videti sve o slučaju divlje gradnje duž nasipa . 

 

http://fortyfivers.blogspot.rs/2015/05/nastavak-ilegalna-gradnje-iza-bloka-45.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *