14.07.2016.

Saobraćajna policija kažnjava bicikliste koji voze po Savskom nasipu iako je taj nasip još 2014. proglašen za biciklističku stazu.

Vukašin Bukvić iz udruženja građana “Ulice za bicikliste” rekao je za agenciju Beta da je problem u tome što je kod nasipa postavljena saobraćajna signalizacija odnosno znak zabrane saobraćaja u oba smera, koji je u suprotnosti sa dozvolom koju imaju biciklisti.

Kako Bukvić objašnjava, Sekretarijat za saobraćaj saglasio se sa Savskom biciklističkom rutom 2014. godine i postoji i signalizacija koja upućuje biciklicte na Savski nasip ka Bojčinskoj šumi i Galovici.

“Mi smo se pre sedam meseci obratili Sekretarijatu za saobraćaj grada Beograda i zatražili da izuzmu biciklicte od te zabrane jer je po nasipu trasirana Savska biciklistička ruta” rekao je Bukvić.

“Iz nekog razloga sekretarijat ne želi da isključi biciklicte sa tog znaka zabrane saobraćaja u oba smera i sad saobraćajci kažnjavaju i biciklicte i motorna vozila. Mi se nadamo da će to uskoro biti rešeno i pitamo se zašto je sekretarijatu za saobraćaj trebalo sedam meseci da taj problem reši“ rekao je Bukvić.

Biciklisti su u više navrata upozoravali javnost i nadležne isnstitucije na to da se biciklističkom stazom po Savskom nasipu kreću automobili, iako je njima saobraćaj tuda zabranjen. Bila je postavljena i rampa, ali je ona obijena, a grad je potom postavio 24-časovno obezbeđenje. Međutim, čuvar je puštao vozila na nasip, a vozačima davao telefon JVP “Beograd voda”, da se jave da bi dobili dozvolu za prolazak, dok je rampa podignuta.

http://rs.n1info.com/a177047/Vesti/Vesti/Kaznjavanje-biciklista-na-Savskom-nasipu.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *