NEDELJA, 15.05.2016.

Beograd — Rampa koja zabranjuje saobraćaj na Savskom nasipu iza novobeogradskih blokova u subotu je obijena, pa razvaljena, piše N1.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja građana “Ulice za bicikliste”, to je učinjeno najverovatnije od strane vlasnika divljih vikendica u koritu reke Save.

Rampu su postavile i zaključale JVP “Beograd vode”, jer je nasip objekat za odbranu od poplava i na njemu po zakonu nije dozvoljen saobraćaj motornih vozila (član 133. Zakona o vodama), podseća se u saopštenju i dodaje da je, pored rampe, stradao je i znak zabrane saobraćaja u oba smera.

Pokušaj aktivista udruženja “Ulice za bicikliste” da prijave ovo rušilačko ponašanje policiji prošao je bez rezultata, jer prema Policijskoj upravi za Novi Beograd štetu mora da prijavi “vlasnik”, odnosno JVP “Beograd vode”.

Takođe, ni Uprava saobraćajne policije se nije najbolje pokazala, navode iz UG “Ulice za bicikliste”. Iako nasipom dnevno prođe i do 1.000 vozila, koristeći ga kao saobraćajnicu ka sremskim selima i divljim vikendicama u koritu Save, broj prekršajnih prijava koje su saobraćajci napisali ne prelazi broj 10, dok se na prijave biciklista da su ugroženi na nasipu ne obaziru i ne izlaze na teren, upozorava se u saopštenju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=05&dd=15&nav_id=1131575

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *