N1:Počelo rušenje nelegalnih kuća, Nikolićeve vikendice ostaju

98
0
SHERUJ

05.06.2017.

Na novobeogradskom Savskom nasipu počelo je rušenje nelegalnih objekata. U ponedeljak su srušena tri, za utorak je najavljeno rušenje još četiri ili pet. Medju njima nisu vikendice porodice Tomislava Nikolića.

Njihova i sudbina ostalih nelegalnih vikendica zavisi od odluka gradskih vlasti, da li će biti legalizovane ili ne, tvrdi predsednik opštine Novi beograd.

Posle godina divlje gradnje i više od stotinu nelegalnih vikendica, na novobeogardski Savski nasip stigli su i bageri, da ruše.

Porušene su tri vikendice, a u opštini Novi Beograd objašnjavaju da su rušili one koji nisu podneli zahtev za legalizaciju.

Na Savskom nasipu bez zahteva za legalizaciju je svega 18 objekata. Iako zakonski osnov za rušenje svih 18 postoji, u opštini Novi Beograd tvrde da je sudbina nekih ipak u rukama Grada Beograda.

„Svih 18 će biti srušeno onog momenta kada budemo dobili novac za sve njih. Jer mislim da ćemo sredstva potrošiti negde na pola, ne znam tačno jer ne znam na šta ćete naići tamo na licu mesta“, kaže Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd.

Na licu mesta vidi se da su na spisku za rušenje uglavnom barake i nedovšeni objekti. Od kašika ovog bagera za sada su zaštićene i vikendice porodice bivšeg predsednika Tomislava Nikolića i luksuzne vile kojih na Savskom nasipu ima.

„Svako ko je takmo napravio vilu verovatno nije bio toliko glup da ne podnese zahtev za legalizaciju. Mislim da je ispravno da se reši celo pitanje Savskog nasipa i da onog momenta ako se donese odluka da tamo ne mogu da se grade objekti da krenemo sa rušimo sve bez obzira čiji je, na čije se ime vodi“, kaže Šapić.

To rešenje je u rukama gradskog Sekretarijata za legalizaciju, tvrdi prvi čovek opštine Novi Beograd i tako i lopticu prebacuje u dvorište gradske vlasti. A gradski menadžer Goran Vesić, koji je sa Šaipićem javno debatovao o tome ko je kriv za ovakav izgled savskog priobalja, na pozive N1 nije odgovarao.

http://rs.n1info.com/a273965/Vesti/Vesti/Pocelo-rusenje-nelegalnih-objekata.html

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here