Rampa, koja je postavljena nakon više naših prijava, jer je prethodna polomljena, a nadležni je nisu popravljali godinama. Iako mi to nismo tražili, pored rampe je postavljena i kućica sa čuvarima, koji nisu imali nikakva ovlašćenja oko toga koga smeju da zaustave, a nisu držali ni rampu zaključanu, ili barem ne znamo da su imali ikakva ovlašćenja da to i rade. Iako plaćamo čuvare za koje ne znamo ni koja im je svrha, rampa je opet uništena...
Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Vandali su danas ponovo “posetili” Savski nasip i iščupali, a zatim i odneli sa sobom stub koji je služio da se rampa zaključava.

– Biciklisti i rekreativci koji su ovog jutra krenuli na Savski nasip zatekli su izvaljen stub koji je sprečavao teška vozila da prelaze Savskim nasipom – kažu iz UG “Ulice za biciklilste”, koji sumnjaju na vlasnike ilegalnih vikednica iza nasipa.

Rampa je ranije služila za onemogućavanje velikih kamiona da prolaze ovim putem i saobraćaj je zabranjen u oba smera, pošto nasip nije namenjen za kretanje vozila, nego za zaštitu od poplava i vodoizvorišta, ali i to se promenilo.

– Da ironija bude veća, gradski Sekretarijat za saobraćaj je ukinuo znak zabrane saobraćaja u oba smera koji je stajao pored ove rampe i sprečavao nelegalni saobraćaj na Savskom nasipu, pravdajući to  svojom nenadležnošću na tom putu. Ostaje nejasno kako znakovi zabrane saobraćaja i dalje postoje na okretnicama u Nehruovoj, Gandijevoj, Agostina Neta i Dr. Ivana Ribara, koje su takođe na granici između javnog puta i nasipa za odbranu od poplava (Savskog nasipa) – tvrde biciklisti, koji zaključuju da pomenuti sekretarijat različito postupa u istovetnim situacijama.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/savski-nasip-opet-na-meti-vandala-iscupali-stub-kojim-je-zakljucavana-rampa/q5b1q2w


Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *