B92:Bageri ruše objekte na Savskom nasipu, vile ne VIDEO/FOTO

25
0
SHERUJ

5.06.2017

Beograd — U beogradsko naselje poznato kao Savski nasip rano jutros stigli su bageri koji su počeli da ruše nelegalno izgrađene objekte.

Prema pisanju “Blica”, prvi je srušen jedan nedovršeni objekat, čija je izgradnja svojevremeno zaustavljena i koji se sastojao uglavnom od temelja i stubova. I to u prvom redu, odmah do reke.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić ranije je najavio da će nadležne službe krenuti u akciju rušenja nelegalnih objekata na Savskom nasipu.

Foto: B92
Foto: B92

Služba za izvršenje Uprave gradske opštine Novi Beograd obavestila je vlasnike nelegalno izgrađenih objekata da će njihovo uklanjanje početi danas, 5. juna i da je za te potrebe angažovano drugo lice, čije troškove će snositi vlasnici objekata.

Takođe, navodi se da je odluka o rušenju doneta na osnovu rešenja iz februara 2015.

 

 

 

 

 

 

 

Prema saznanjima Insajdera, u tom delu Novog Beograda ima oko 200 nelegalno izgrađenih objekata. Među njima su i vikendice sinova predsednika Republike Tomislava Nikolića.

Foto: B92
Foto: B92

Akcijom su, po svemu sudeći, obuhvaćeni samo napušteni objekti, uglavnom oni za koje nije utvrđeno vlasništvo. Vikendice koje pripadaju poznatim javnim ličnostima za sada se ne diraju, jer je većina vlasnika ovih objekata podnela zahtev za legalizaciju, pa njihovo rušenje trenutno nije moguće.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here