Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

5.06.2017

Opština Novi Beograd porušila je danas tri bespravno podignuta objekta na Savskom nasipu, od kojih su dva temelji sa stubovima dok je treći objekat kućica čiji vlasnik nije poznat.

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar  Šapić je za N1 najavio da će sutra biti porušeno još četiri objekta. Rešenja za rušenje dobili su vlasnici dvadestak objekata, ali za rušenje preostalih, prema rečima Šapića, nema novca.

Prema saznanjima Insajdera na Savskom nasipu se nalazi oko 200 nelegalno izgrađenih objekata. Kako je većina vlasnika ovih objekata podnela zahtev za ozakonjenje, njihovo rušenje nije moguće bez odluke Gradskog sekretarijata za legalizaciju.

Nelegalno naselje na Savskom nasipu niklo je poslednjih desetak godina, a među vikendašima se nalaze i članovi porodice bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, bivši ministar rudarstva Milan Bačević, ali i estradne zvezde.

Na Savskom nasipu nalaze se mnogobrojni bunari iz kojih se Beograđani snabdevaju vodom, a sam nasip služi kao odbrana od poplava.

Prema istraživanju Insajdera 22. jula 2016. sanitarni inspektori Sektora za zaštitu životne sredine i vodni inspekcijski nadzor pri Ministarstvu zdravlja, obišli su Savski nasip i konstatovali da je 16 bunara koji se nalaze na toj lokaciji ugroženo aktivnostima vikendaša.

 

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *