Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Dunja Tulimirović | 05. 06. 2017

Na Savskom nasipu danas je u ranim prepodnevnim časovima počelo rušenje prvih nelegalnih objekata.

Foto: Petar Marković / RAS SrbijaBager krenuo sa lakšim poslom

Kako saznajemo, za danas su na spisku tri, za sutra još četiri, dok se za preostalih 13, za koliko još postoje pravosnažna rešenja o rušenju, čeka novac od Grada Beograda.

– To je 20 objekata za koje se niko nije javio nakon mnogobrojnih poziva – objašnjavaju iz opštine Novi Beograd uz napomenu da je za preostalih stotinak podnet zahtev za legalizaciju i da se čeka odluka Sekretarijata za legalizaciju.

Foto: Petar Marković / RAS Srbija

Prvi se na meti bagera i kamiona našao jedan nedovršeni objekat, čija je izgradnja svojevremeno zaustavljena i koji se sastojao uglavnom od temelja i stubova. I to u prvom redu, odmah do reke.

Koliba iz koje se iznose stvari

Foto: Petar Marković / RAS SrbijaKoliba iz koje se iznose stvari

Takođe, rušiće se i kućica-kolibica koja je prekrivena bršljanom i u koju, po izgledu, niko godinama nije kročio unutra.

– Izgleda kao da je sagrađena pre 100 godina – prokomentarisao je jedan od okupljenih građana.

U ovoj kućici koja se vodi na N.N. lice, otvorena su vrata i sada se radi popis stvari pre nego što one budu prebačene u magacin.

Pronašli vlasnicu za ovu kolibu

Foto: Petar Marković / RAS SrbijaPronašli vlasnicu za ovu kolibu

Radnici opštine su zatim krenuli ka još jednoj kolibi iz koje su takođe počeli da vade stvari, ali je akcija zaustavljena pošto je u međuvremenu ustanovljeno da ovaj objekat ipak ima vlasnika, izvesnu Draganu Živković.

Bageri zaobišli luksuzne vikendice

Foto: Petar Marković / RAS SrbijaBageri zaobišli luksuzne vikendice

Akcijom su, po svemu sudeći, obuhvaćeni samo napušteni objekti, uglavnom onih za koje nije utvrđeno vlasništvo, dok će sojenice i vikendice koje pripadaju i mnogim poznatim javnim ličnostima ipak morati da popričekaju neki drugi krug.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/pocelo-rusenje-na-savskom-nasipu-stigli-bageri-danas-ce-biti-sravnjena-tri-objekta/tk1wpc4

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *