Večernje novosti: U ponedeljak rušenje vikendica na Savi

//Večernje novosti: U ponedeljak rušenje vikendica na Savi
Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Opština Novi Beograd zakazala uklanjanje nelegalnih objekata na savskom nasipu. Demontiraju se objekti koji nisu ušli u postupak ozakonjenja

RUŠENjE vikendica na savskom nasipu počeće u ponedeljak. Prema najavama nadležnih iz Opštine Novi Beograd, najpre će biti uklonjena tri objekta, a u narednom periodu i 23 zgrade za koje imaju pravosnažno rešenje za rušenje.

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić pre nedelju dana najavio je da su rešenja za rušenje odštampana i da će u narednih osam dana to sprovesti u delo, ali je uklanjanje zakazano za ponedeljak. U ovom krugu sa savskog nasipa “nestaće” samo vikendice koje nisu u postupku legalizacije, dok za preostale, koje čekaju na ozakonjenje, odluku Sekretarijata za legalizaciju nisu dobili.

– Od Sekretarijata nismo ni za jedan objekat dobili pravosnažno rešenje, tako da ćemo sada samo uklanjati objekte vlasnika koji nisu podneli zahteve – kažu u ovoj opštini. – Pravosnažno rešenje nismo dobili ni za Studentsku 45a, ni za Bulevar Zorana Đinđića, objekat dijagonalno od “Novog Merkatora”.

Kako kažu iz opštine, radi se i na rušenju prvog sprata objekta kod Studentskog grada.

– Rušenje prvog sprata u Studentskoj je u toku – navode iz opštine. – Do sada je uklonjena kompletna stolarija sa prvog sprata, krov, oluci, ozidani zidovi i dve trećine betonske armirane ploče. Za prizemlje pomenutog objekta postoji zahtev za legalizaciju za koji nismo dobili dopis iz Grada Beograda da je pravosnažan.

UDRUŽENjE PROTESTOVALO

ČLANOVI udruženja “Savski nasip” juče su sa transparentima protestovali ispred zgrade Opštine Novi Beograd.

– Povod za akciju je bilo obećanje predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da će osam dana od uručivanja rešenja vlasnicima vikendica na Savskom nasipu početi i rušenje. Međutim, ne da rušenje nije počelo, nego su aktivisti jutros na savskom nasipu fotografisali kamione pune zemlje, koji su tako natovareni išli u pravcu savske obale, verovatno da bi nasipali zemlju za izgradnju novih vikendica – navodi se u saopštenju udruženja.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:668419-U-ponedeljak-rusenje-vikendica-na-Savi

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *