Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

26. 05. 2017

Izjava Aleksandra Šapića kako čeka da mu grad prebaci novac kako bi započeo rušenje nelegalnih objekata na Novom Beogradu je još jedna zamena teza i pokušaj sa sakrije sopstvenu odgovornost zbog toga što na njegovoj opštini ima preko dve hiljade nelegalnih objekata, izjavio je gradski menažder Goran Vesić.

Foto: Petar Dimitrijević, Goran Srdanov / RAS SrbijaVesić vs Šapić

Vesić navodi da je gradskim budžetom za 2017. godinu za opštinu Novi Beograd opredeljeno 7.434.000 dinara za rušenje nelegalnih objekata, znatno više nego za druge opštine.

– Budžetom za 2017. godinu opština Novi Beograd je predvidela svega 487.000 dinara za rušenje bespravnih objekata, a od Grada su dobili 7.434. 000 dinara. Opština Palilula je predvidela svojom budžetom 6.000.000 dinara za rušenje, a opština Voždovac 3.000.000 dinara. Pri tom opština Novi Beograd ima budžet od skoro 626.000.000  dinara, što znači da za rušenje troši manje od 0.05 odsto budžeta – saopštio je Vesić, dodajući da Šapić niti je trošio novac iz gradskog budžeta za rušenje niti je tražio novac od grada.

Vesić je pozvao Šapića da rebalansom budžeta u junu pronađe novac za ovu svrhu i ne dozvoli slučajeve kao što je objekat u Studenskoj ulici.

JOŠ JEDNO RUŠENJE Bageri sledeće nedelje uklanjaju 39 NELEGALNIH VIKENDICA sa Savskog nasipa

– Za nastanak nelegalnih objekata kao onih na Savskom nasipu kriv je sam Šapić, kao visoki funcioner grada kada su “Beograd vode” davale ugovore ljudima koji su tada nelegalno gradili. Ni posle pet dana nije srušen objekat kod Studenskog grada koji je vlasništvu njegovog ujaka. Očekujemo kao Grad da se ukloni ceo objekat, a ne samo jedan sprat kako je ranije izjavio jer takav objekat ne može da postoji niti da ima građevinsku dozvolu na toj parceli – objasnio je Vesić.

Menadžer tvrdi da je objekat kupio njegov ujak, 26.10.2017. godine. Lokal je kako kaže, navodno izgoreo 18. 11. 2017.  i za njega je Alili Amdi dobio dozvolu za rekonstrukciju 21.11.2017. Taj objekat više nije postojao, jer ga je srušio Šapićev ujak, pa ne može da bude više predmet legalizacije. Građen je posle roka koji zakon predvideo, a za taj objekat ne može da se izda građevinska dozvola.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/vesic-sapic-je-kriv-za-2000-nelegalnih-objekata-a-novca-ima/mdnn1et

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *