Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

23.05.2017.

Predsednik opštine Novi Beograd odgovorio je na optužbe Gorana Vesića o rušenju nelegalnih objekata u toj opštini i poručio da on nije “fantom iz Savamale” pa da ruši noću, već će nelegalni objekti biti rušeni samo danju i uz zakonska ovlašćenja.

Od 1.000 popisanih nelegalnih objekata na Novom Beogradu samo jedan se ruši, i to onaj u vlasništvu rođaka predsednika opštine, Aleksandra Šapića.

Gostujući u Novom danu na televiziji N1, Šapić je ponovio da je Opština Novi Beograd sastavila spisak prioriteta kada su nelegalni objekti u pitanju, a među njima su 205 objekata na javnim površinama i 125 na Savskom nasipu. Svi ti objekti su u procesu legalizacije, a Šapić kaže da je Opština od Grada tražila da se donesu rešenja o legalizaciji kako bi se znalo da li će biti rušeni ili ne. Grad je odlučio o samo jednom objektu i to onom čiji vlasnik je Šapićev rođak.

Gost Novog dana kaže pozdravlja odluku grada, ali napominje da ako će se stati samo na jednom objektu onda tu nešto nije u redu.

Odgovarajući na optužbe gradskog menadžera Gorana Vesića, da spomenuti rođak ima i nelegalnu vikendicu na Savskom nasipu, da je nelegalno gradio uz pomoć opštinskih vlasti i da je opština mogla da ruši da je htela, Šapić kaže da nije gradska vlast otkrila vikendicu, već je podnet zahtev za njenu legalizaciju.

Izvor: Tanjug

“Prvo, nisu oni otkrili objekat, nego smo mi pre mesec i po dana stavili traku i zatvorili građevinu. Ne znam kako je Opština pomagala u nelegalnoj gradnji, jedino ako sam ja tamo zidao ili naši inspektori. Mi ne možemo sa mašinkama da zadržavamo divlju gradnju. Ne može da se sruši nijedan objekat dok legalizacija nije obavljena ili objekat nije ozakonjen. Ne znam da li je u pitanju neznanje, neinformisanost ili malicioznost gospodina Vesića”, rekao je Šapić u Danu uživo.

On dodaje da je gradske vlasti i ranije pozivao da odbijaju ili odobravaju zahteve za legalizaciju, ali da se neka rešenja donose kako bi se problem nelegalne gradnje rešio.

“Ja nisam fantom iz Savamale, rušimo danju uz zakonska ovlašćenja. Ne možemo da srušimo nijedan objekat dok ga Sekretarijat za izgradnju ne odbije. Nijedan objekat ne zavisi od opštine Novo Beograd, kao što nije ni zavisio jer nije dobio ni jednu odbijenicu”, ističe Šapić.

“Nek’ Sekretarijat ozakonjuje ili odbija, mi da rušimo bez toga ne možemo jer postajemo kriminalci”, dodao je predsednik Opštine Novi Beograd.

On kaže da će biti zanimljivo pogledati koji sve gradski funkcioneri imaju legalnu ili nelegalnu imovinu na Novom Beogradu i dodaje da Vesić te slučajeve neće otvarati, ali da on sa dokumentima nema problema.

Aleksandar Šapić je već najavio da će se kandidovati za gradonačelnika na predstojećim izborima u Beogradu. Kaže da će na te izbore izaći samo sa onim što je u proteklih šest godina uradio u gradskoj i lokalnoj vlasti, a da će se truditi da ne ulazi u “političko blato” i laži.

“Nisam spreman da uđem u laži i apsolutno sam spreman da me to košta bilo kakvog rezultata na lokalnim izborima. Ako su građani Beograda zadovoljni i spremni da ponovo imaju ovu gradsku vlast, ko sam ja da im otvaram oči. Ne želim da se valjam u ovom blatu, spreman sam da platim cenu”, ističe Šapić.

Celo gostovanje pogledajte u videu:

Izvor: N1

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *