Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Grupa građana okupljena oko neformalne inicijative “Savski nasip” blokirala je danas u 17 časova nelegalni priključak puta ka nasipu sa okretnice u ulici Dr. Ivana Ribara.

 

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Sa transparentom “Stop otimanju nasipa” oko 30 ljudi održalo je miran protest, a skup je obezbeđivala policija.

– Povod okupljanja je to što gradske službe pokušavaju još jednom na izvrdaju zakon i zdrav razum, opravdavajući postojanje ovog nelegalnog priključnog puta koji su bez ikakvih dozvola napravili vlasnici nelegalnih vikendica iza Savskog nasipa. Da ironija bude veća, vikendaši sami popravljaju taj put koji su kamioni razrovali vozeći građevinski materijal za njihove vile, preuzimajući time zakon u svoje ruke. Pored države koja žmuri na bezakonje, vikendaši zidaju, popravljaju, nasipaju, asfaltiraju, licemerno se izgovarajući opštim dobrom, a sve bez ikakvih dozvola i iz sopstvenog interesa – poručili su pripadnici ove grupe.

Inače, već duže vreme korisnici Savskog nasipa negoduju zbog zidanja u ovom delu Save, a udruženje “Ulice za bicikliste” organizovalo je protest pre godinu dana kada se nekoliko stotina dvotočkaša uputilo ka Savskom nasipu, kako bi apelovali da nasip ne treba da koriste motorna vozila.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/stop-otimanju-nasipa-gradani-protestovali-i-blokirali-put-ka-savskom-nasipu/84p8634

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *