Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Nismo želeli da šaljemo dopise gradu, vodoprivrednim preduzećima ili državi, već smo sami skupili novac, dodali ostatak iz kase udruženja “Zeleni raj” i zakrpili smo sve rupe – rekli su nam u Udruženju

Vlasnici splavova i sojenica na novobeogradskoj strani Save, okupljeni oko udruženja “Zeleni raj“, juče i prekjuče su pokazali da su građani vredni divljenja. Naime, oni su skupili novac, dodali sva sredstva od članarine za ovo udruženje ljubitelja prirode i reke Save i – zakrpili sve rupe na Savskom nasipu, počev od okretnice u 45. bloku, pa sve do Ostružničkog mosta.

Na ovaj, ne baš jeftin potez odlučili su se ne samo kako bi lakše dolazili do svojih splavova i sojenica, već i iz želje da na najbolji i najkonkretniji način pokažu šta znači ponašati se društveno odgovorno i šta znači voleti Beograd, kažu iz udruženja “Zeleni raj” za Telegraf.

Foto: Facebook/Udruzenje ljubitelja reke Save Zeleni Raj

Foto: Facebook/Udruzenje ljubitelja reke Save Zeleni Raj

– Ne želimo da se ponašamo kao pojedinci koji svojataju Savski nasip za račun ciljeva koji nemaju veze sa stvarnim očuvanjem prirode, priobalja, reke Save. Ovaj nasip koriste i biciklisti i pešaci, rekreativci, vlasnici splavova i sojenica na putu do svojih vikendica i na njemu su se pojavile brojne rupe u asfaltu – kažu u Udruženju, koje u svoje redove prima sve iskrene ljubitelje prirode i reke Save.

– Nismo želeli da šaljemo dopise gradu, vodoprivrednim preduzećima ili državi, već smo sami skupili novac, dodali ostatak iz kase udruženja “Zeleni raj” i zakrpili smo sve rupe, od same okretnice do Ostružničkog mosta – rekli su nam u Udruženju.

Foto: Facebook/Udruzenje ljubitelja reke Save Zeleni Raj

Foto: Facebook/Udruzenje ljubitelja reke Save Zeleni Raj

Dodaju da se samo nadaju da ovaj, poštovanja vredan potez, neko neće ponovo prijaviti i kazniti.

Naime, prošle godine, zahvaljujući prijavi nekog fantomskog udruženja biciklista, uklonjen je znak sa upozorenjem da se po nasipu ne vozi brzo, da se ne ugrožava bezbednost drugih, a taj znak je takođe od svojih sredstava, a iz najbolje namer postavilo udruženje “Zeleni raj“.

Udruženje ljubitelja reke Save ZELENI RAJ je uspešno završilo akciju sanacije prilaznog puta savskom nasipu i krpljenje udarnih rupa duž celog nasipa na potezu od bloka 45 do Ostružničkog mosta.

Dikirim oleh Udruzenje ljubitelja reke Save Zeleni Raj pada Senin, 10 April 2017

 

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/2721148-vlasnici-splavova-i-sojenica-na-savi-uradili-fenomenalnu-stvar-zakrpili-sve-rupe-na-savskom-nasipu-foto-video

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *