Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

15.03.2017

Ministarka gradjevinarstva Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su vikendice predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovih sinova u nadležnosti grada Beograda i on treba da napravi planove za objekte koji ne mogu biti legalizovani.
Mihajlovićeva je na konferenciji za novinare rekla da Beograd kao i ostali gradovi treba da odredi koliko im je novca potrebno za rušenje nelegalnih objekata.

“Mi ćemo u narednom periodu tražiti intenzivnije planove za uklanjanje nelegalno izgradjenih objekata”, rekla je ministarka, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše dva primera koji su izazvali pažnju javnosti, a to su vikendice sinova Tomislava Nikolića i izgradnja univerziteta u Novom Pazaru.

Zorana Mihajlović dodala je da očekuje da sve lokalne samouprave dostave svoje planove za objekte koji ne mogu biti legalizovani.

Govoreći o izgradnji univerziteta u Novom Pazaru, ona je rekla da još nije dobijena na uvid sva potrebna dokumentacija o tome šta je pod zaštitom države a šta nije.

Dodala je da će javnost biti informisana kada budu imali sve potrebne informacije.

Vikendice sinova predsednika Srbije nalaze se na savskom nasipu, a amandmanom Zakona o legalizaciji predvidjeno je da ozakonjenje nije moguće ako je objekat izgradjen u zaštitnom pojasu puta, železnice, dalekovoda, vodotoka ili poletno-sletne staze.

Na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru (FIS) jedan deo od oko 700 kvadratnih metara dogradjen je bez gradjevinske dozvole i otvoren je 6. marta, a najavljeno je da će se graditi i dalje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da neće rušiti ovu nelegalno izgradjenu imovinu kako ne bi ulazio u sukob s bivšim muftijom, predsednikom skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamera Zukorlića u centru Novog Pazara, već da će pokušati da se to reši razgovorom i mirnim putem.

http://beta.rs/ekonomija/ekonomija-srbija/57011-mihajlovic-beograd-mora-da-trazi-resenje-za-vikendice-nikolicevih-sinova

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *