Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Velelepna, ali nelegalna zdanja sinova predsednika Srbije Tomislava Nikolića izgrađena na levoj obali Save neće moći da budu legalizovana ni po novom zakonu i moraće da budu srušena.

Leva obala: Vikendice sinova predsednika republike

Leva obala: Vikendice sinova predsednika republike

Divlje izgrađene vile Radomira i Branislava Nikolića na Savi u Beogradu preživele su već dva zakona, a videćemo da li će preživeti i novi zakon o ozakonjenju objekata koji je pripremila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Oko ovog pitanja, kako ona tvrdi, nema dileme – sve vikendice koje su građene u zonama zaštite gde nije dozvoljeno – biće srušene.

Sumnju da je to ipak tako izazvao je član 5 predloga zakona o ozakonjenju objekata o kojem su juče poslanici započeli raspravu. U spornom članu piše da ne može biti legalizovan objekat “izgrađen u prvoj i drugoj zoni zaštite prirodnog dobra (osim vikendica i drugih porodičnih objekata za odmor)”.

Na to su ukazali poslanici opozicije koji su zaključili da je reč o odredbi napravljenoj za zaštitu interesa sinova političara, za rođake, kumove ili tajkune.

Muke žive Zorane Mihajlović: Kako sad protumačiti paragrafe

Muke žive Zorane Mihajlović: Kako sad protumačiti paragrafe

Ministarka Mihajlović, međutim, takvu nameru negira.

– Vikend i porodične kuće za odmor mogu biti legalizovane samo u drugoj zoni zaštite i to se odnosi samo na nacionalne parkove. U prvoj zoni nema gradnje, bez izuzetaka – objasnila je ministarka.

Da ne bi bilo zabune oko tumačenja ovog člana zakona, on će biti preciziran amandmanom.

Zidano je odavno: Tomislav Nikolić

Čak i da član 5 zakona ostane isti, rekla je ministarka, on se ne bi odnosio na vikendice Nikolića.

Naime, na teritoriji Beograda saglasnost za gradnju oko reka daje upravljač JP “Srbijavode” ili u slučaju Nikolićevih vikendica JP “Beogradvode”.

– Za njih važi Zakon o vodama i ni po prethodnim ni po sadašnjem, a ni po novom zakonu, tu ne može da se gradi. I ne postoji zakon kojim to može da se drugačije tumači – rekla je Zorana Mihajlović.

Radomir Nikolić zaboravio obećanje

Sin predsednika Srbije Radomir Nikolić je nakon pritiska javnosti i pisanja “Blica” izjavio da će ako treba svoju nelegalnu kuću sam ukloniti.

 

Iako je od tada prošlo skoro godinu dana, kuća od više od 70 kvadrata i kuća njegovog brata Branislava i dalje su na istom mestu.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/tomini-sinovi-preziveli-dva-zakona-hoce-li-i-zoranin/wmqv8t2

+ posts

Širi ovaj prilog jer slobodne medije nemamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *